6 March 2021, 16:27 uur
Rotterdam & Regio
Excelsior
Ahmad Mendes Moreira van Excelsior.

Almere City FC heeft het eerste duel na het ontslag van trainer Ole Tobiasen eenvoudig gewonnen. Op eigen veld werd Excelsior met 4-1 verslagen.

Faris Hammouti nam in de eerste helft de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening en de Belg Xian Emmers maakte er 10 minuten voor tijd 3-0 van. Ahmad Mendes Moreira deed vlak voor tijd iets terug namens Excelsior, maar John Yeboah bracht de marge toch nog op drie doelpunten door de eindstand in de laatste minuut op 4-1 te bepalen. Spits Thomas Verheydt miste na een half uur, bij een tussenstand van 0-0, een penalty namens de thuisploeg.

Almere City baarde eerder deze week opzien door de samenwerking met Tobiasen te beëindigen. De club uit Flevoland verloor in de laatste vijf competitiewedstrijden weliswaar vier keer, maar doet nog altijd volop mee in de strijd om promotie. Jeroen Rijsdijk, de assistent van Tobiasen, zat als hoofdtrainer op de bank bij Almere City. Hij maakt het seizoen ook af. Rijsdijk was hiervoor onder meer trainer van Excelsior Maassluis en Jong Sparta.

Door de zege passeerde Almere - dat nu derde staat - NAC Breda, dat 3 punten minder heeft, maar wel nog een wedstrijd tegoed heeft. De achterstand van Almere City FC op koploper SC Cambuur bedraagt 10 punten.